Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BKK bérlet

2014.09.14

Amikor felkerültem Pestre, a pécsi egyetem jogai adtak engedélyt arra, hogy itt a helyi közlekedésben diákbérlettel flangáljak.

Illetve egy jószívű pénztáros által, ki állította, hogy diákigazolványomhoz kérhetem a kedvezményes papirost. 10000Ft helyett 3850-ért sasszéztam a metrón,trolin, buszon, villamoson. Általában férfi ellenőrök voltak, kik nem a bérletem lesték, hanem a szoknya rövidsége miatt, a lábam és a hozzá tartozó husis nőt stírölték'. A szemkontaktust keresve, sose esett a tekintetük a bérletemre. Sokszor azon gondolkodtam, hogy ha a rózsaszín, rongyos születési anyakönyvi kivonatomat lobogtatnám, vajon kiállítanának-e a sorból? Köszöntek, mosolyogtak, de nem ellenőriztek!

Mígnem egy nap a Batthyány téren egy akkurátus ellenőrnő visszarántott, félreállított, és azt merte mondani, hogy nem vagyok jogosult a kedvezményt igénybe venni, mert bizony levelező tagozathoz nem jár a diákoskodás. Vitáztunk, és már épp rendőrt akart hívni, amikor megalkuvóként, átadtam igazolványom, hogy „Nesze, büntess meg, te állat!”)) Megtette. De azért hozzátette, hogy tegyek panaszt a pénztáros ellen. Az Akácfa utcába orvosolták a tévedést, és a 16000Ft-os büntetés helyett kétezret kellett legomboljak izibe.

Ezután a neten vettem majdnem egy évig 6000Ft-ért bérletet, vagy igazi volt, vagy hamis...a franc se tudta, de sosem volt ezután probléma.

Tavaly júliustól ezév augusztus végéig másodálltam, amivel jól jártam! Egy csomó új, és jóemberrel megismerkedtem, a szociális szféra rejtelmeibe betekinthettem, és még a bérlet adta előnyöket is élvezhettem.

Most így visszaolvasva, mi a francért mondtam fel?

Na, mindegy! E fáma nem a béna döntésekről szól, hanem BKV/BKK utaztatásáról.

Szóval legális bérletet használtam, nyugodt lélekkel utaztam mindenféle közlekedési alkalmatosságon.

Pár hete megszűnt ez a jólét. Azóta új fajta papírossal rukkolt elő a BKK. Egy kolléganő felajánlotta, hogy 7500-ért tud szerezni...hm, de ki mer ezzel most packázni? 9800Ft a teljes ár, vacillálok, akarok én még mászkálni? Hisz se randira, se másodba nem járok, a kedvesemmel meg a kevés kimozdulásunk jeggyel is elintézhetem. Dilemma...

Olvastam az újságba, hogy egy szerencsétlen pasit meg akartak büntetni Budán, mert lekopott a fémjel a nyomorult hőpapírjukon. Basszus! Akkor ez sem biztonságos? Figyelmeztetnek, hogy ne tegyük ki hő-, és fény hatásának. Pl. radiátorra se tegyük le. Na, brávó! Ezek bolondok?

Jött egy szerencsétlen beteg a minap, akinek volt egy ázott szatyra, s benne lapult egy igazolvány is. Néztem-néztem, de azon nemhogy BKK-jel, de alig olvasható dátumot találtam csak. Na, ezzel próbáljon utazni! Hihetetlen, de nedvesség közelébe se kerüljön a hőpapír, mert lemoshatóak rajta a jelek! Tiszta őrület! És erre merjek beruházni? Most dilemmák közt vergődök, mert hajtana a vérem egy kis sétára a Duna-partra, de blicceléshez meg gyáva nyúl vagyok.