Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy örvös medvével...

2018.03.19

Hajnalba böngésztem az eBay apróhirdetéseit. Igazából semmit se akartam venni, csak az időt akartam elütni, mert aludni azt bezzeg nem tudtam. A sok kacat között is találni gyöngyszemet, s egy hirdetés felkeltette az érdeklődésemet.

 „Szeretnék csatlakozni egy csoporthoz, akik együtt járnak szórakozni. (pl. moziba, rendezvényekre, enni-inni, biliárdozni.

49 éves férfi vagyok, a jelentkezők mindegy milyen neműek, csak a programok lényegesek” (szabad fordítás)

Elolvastam még vagy ötször, de nem mertem rá írni. Egy csoporttal én is szívesen elmennék esténként, hétvégenként, vagy amikor épp ráérő időm van. Napokig gondolkodtam, míg egyik hajnalban jelentkeztem az ürgénél, hogy én is szívesen beállnék a csapatba. Nem telt el 5 perc, már válaszolt is, hogy eddig csak ketten képviseljük az összetartó erőt, de neki így is jó, csak kimozdulhasson. Valami ilyesmire én is gondoltam. Megkérdeztem mivel foglalkozik, hogy szombat reggel már az internet előtt leledzik. Házmesternek mondta magát, és egész tűrhető módban írogatott, s én szorgalmasan válaszoltam. Aztán el akartam búcsúzni, hisz nekem készülnöm kellett, a munka hősnője hétvégén se pihenhet.

Amikor azt találta ki, hogy WhatsAppon tartsuk napközben a kapcsolatot, s ha nem bánom, szívesen felhívna az újdonsült „barátom”. Mivel szimpatikus volt, és semmi rámenősséget nem tapasztaltam, a számomat nyugodtan megadtam. Felhívott, s egy medve a fülembe brummogott. Meglepődtem, milyen mély a hangja, s mindjárt megkérdeztem a magasságát, hátha egy zsánerrel csevegek, s a 194centijének rögtön megörvendve, véletlenül kimondtam, hogy egy nagy macira gondolok, mire ő rögtön negálta a dolgot, hogy ő csak 95 kg, teljesen átlagos a kinézete, ebbe ne vigyek többet bele. Na, jó, hát legyen. Többször vissza kellett kérdeznem, hogy mit mond, mert olyan dialektussal beszélt, hogy szerintem az anyja is kéziszótárral a kezében ringatta.

Mivel így gyorsabb volt az alapvető ismerkedés, volt még időm, munka előtt, s ő felvetette, hogy találkozzunk egy pékség előtt, s a reggeli kávéját szívesen a társaságomba fogyasztaná. ha meghívhat engem is rá.

Végülis, miért ne? Nem vagyok senkihez se odakötve. ..

Így 8 óra előtt ott flangáltam a kávézó-pékség előtt, s figyeltem a hórihorgas legényeket, hátha felismerem őt. Egyszercsak a parkoló autók közül cammogott, istenemre mondom, hogy CAMMOGOTT elő egy nagydarab sántikáló medveszerűség, s meglátva engem az egyik szájszélét felhúzva vigyorgott felém. (a másikat nem tudta rendesen szimmetriába hozni). Ledöbbentem. Ő lesz a biliárdpartnerem? Aztán belegondoltam, legalább senki se nyúlja le mellőlem, elleszünk mi kettecskén egy- egy rendezvényen.

Ha leírást szeretnék róla adni, akkor a Quasimodo szerény figurája az alap, őszes ritka haj, karikás szemek, melyeket fekete anyajegyek borítanak sűrűn, normális orr, elálló fülek, s a szája, hát az valami fura mód, mint az örvös medvének az alsó ajka, lefele- kifele fordulva, s csorgott ki a nyála a szabadba. Olyan borostás volt, mint egy elhanyagolt hajléktalan. A termete mackós, a magassága stimmelt, de a súlyát régen mérhette,… És bocsánat a kifejezésért, de nem volt nehéz észrevenni, hogy mi van a nadrágjában. Nem az, amire gondolsz, hanem egy akkora heresérve volt, hogy külön rekesze lehetett erre a célra a nadrágba, s ezt a feltűnő dolgot nem takarta el a kabátja. A bűzről, mely valami hónalj és szájszag keveréke volt, már nem is teszek ide semmi szót.

Szóval, próbáltam higgadt maradni, s a teát nyugodt beszélgetés közben elfogyasztani.

Angela Merkeltől, Orbán Viktorig, a magyar úszókon keresztül a menekült ügyig, és a családi kötelékek is ki lettek tárgyalva. Értelmes volt a bundája alatt, de sajnos ezt az IQ-t jól eltakarta.

Gondoltam, nekem mindegy, hogy kivel megyek a Jumanji-ra, mert ugye mozit terveztünk másnapra. Mielőtt kezet nyújtottam, hogy elbúcsúzom a reggeliző előtt, megkértem, hogy azért borotválkozzon meg holnapra.

Másnap estig egy sort se váltottunk, csak este írt, hogy ő már ott van a mozi előtt, s én hol bújkálok…. Siettem munka után a helyszínre, s meglátva leesett újra az állam. Ugyanúgy nézett ki, talán az arca fénylett pöttyet, de a nyála és a sérve semmit se változott, mindkettő kitüremkedett. A borosta is ugyanúgy virított…

Meg is jegyeztem, hogy nem találta a borotváját, mire az volt a válasz, hogy ő megborotválkozott, nekem kéne új szemüveget vennem. Valóban voltak „szigetek” az arcán, melyek csupaszon fehéredtek, s ettől volt más a fizimiskája. Mulattam magamba… ilyen és hasonló külsejű egyedekkel sokat találkoztam a pszichiátriai felvételbe.

A mozi frenetikus volt. 3D-be másztak le a vetítőről különböző állatok. Én meg sikonyáltam, a nyakamba húztam a lábam. Észrevettem, egy lazább jelenetnél, hogy a mozipartnerem engem néz. Kidugtam neki a nyelvem, és rászóltam, hogy előre lessen. Akkor vettem észre egy kis csillogást az orra alatt a borostás bajsza közt, a fényben megcsillant az orra leve… Na, itt már muszáj volt hangosan kacagnom, s a filmben is épp egy vicces rész volt, így nem vontak kérdőre. Gusztustalanka lesz ezentúl a neve ennek az örvös medvének..

A mozi végeztével felajánlotta, hogy hazavisz, de lepattintottam, s egy kéznyújtással elbúcsúztam.

Következő héten egy teára futottunk össze, a kinézet hasonló volt, a szag is ismerős, de az, hogy nem kellett egyedül valahova beülnöm, felmentette.

Még egy mozi és egy étterem volt a találkozásunk, s akkor kezdtem észrevenni, hogy kezd túl negédes lenni, próbált udvarolni. Hoppi, ezt én egyáltalán nem akartam. Rosszul is lennék, ha csak a fantáziámban elképzelve is összejönnénk,…Jesszus!

Így kerek-perec rákérdeztem a vacsoraasztalnál, hogy mit szeretne velem a jövőben. Azt mondta, őszintén pislogva, hogy nagyon kedvel, s még jobban szeretne megismerni, nemcsak ide-oda eljárni. S reménykedik, hogy én is ezt szeretném, mert ő mindig alig várja, hogy az arcomat lássa, és a hangomat hallja.

Hát most kiengedtem a hangom, vagy inkább az őszinte gondolatom. Mondtam, hogy nekem ennél többre nincs szükségem, ezek az apró együtt töltött idők épp elegendőek, hogy ne unatkozzak, de az én részemről ennek nem lesz érzelmi folytatása, és ha nem tudja ehhez tartani magát, akkor inkább ne is találkozzunk többet, mert én biztos ennél nem adok többet.

Megértett, s lelógó alsó ajka még jobban lebiggyedt. De most minek is ámítanám… Amúgy se szeretnék német embörrel összeboronálódni. Jó nekem a szittya, pörgő nyelvű betyárvér.

Kb. egy hete volt az utolsó találkozásunk, s azóta semmi üzenet, vagy telefon nem jött. Most megint unatkozhatok,,, vagy nem ..)))