Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez majdnem szerelem volt...

2012.09.22

Hazafele sétáltam… fülembe testvérem édes hangja csicsergett, amikor megpillantottam…

A szám is tátva maradt, úgy meglepődtem, ő volt az, pedig már több mint egy hónapja láttam utoljára. Most sportruha fedte kidolgozott testét, széles vállán egy óriási sporttáska, hosszú combjai edzőcipőbe végződtek, és egy felismerő/elismerő vigyor virított az ajkán!

Mindjárt kaptam-adtam két puszit, elbúcsúztam a telefonomtól, és vidáman cseverésztünk az út közepén.

 A BKV-és lovag volt, kivel majdnem-találkoztam az Europarknál, de nem tudott eljönni, és megbízta a kollégáját, hogy adja át az üzenetét! Semmi más nem történt, hisz elérhetőséget nem adtunk egymásnak, így a véletlenre bíztam a találkozásunk.

A Véletlen abban a minutában épp ott volt!

Teli szájjal vigyorogtam örömömben, és ő is csak hálálkodott, hogy végre megtalált! Nem is sejtettem, hogy ennyire viszonozza a lelkesedésem, de talán még túl is tett rajtam!

 Átkarolt, és haza akart kísérni, de mivel nem volt sürgős dolgom, én kísértem őt el egy nagy műszaki boltba.

Itt kezdődött a lankadásom.

Kérte, hogy nézzük meg a DVD-ket, és mondjam el, az én kedvenc filmjeim címét, ill, kategóriáit. Sorolni kezdtem, hogy thriller, akció, animációs kaland, és sok egyéb, kivéve a horror. Bólogatott, és ő is közölte, hogy mely mozgókép köti le a figyelmét. Bud Spencer-, karate-, és a gimisfilmek. Páff neki! Ezeket pont nem kedvelem.

Átcammogtunk a CD-khez. A kérdése megint az ízlésem faggatta. Akartam mondani, de mindjárt rá is kérdezett, hogy a mulatósokat szeretem-e? Hát, ez hangulatfüggő, de van egy-kettő, amit szívesen hallgatok, de a P.Józsitól feláll a nincsis-szőr a hátamon! Mire ő: az nagyon jó, mert ő csak ezt a zenét hallgatja mindig! Nem szereti a retrót, és swinget se fülelt még. Puff neki!  Ebbe belemásztam!)))

Látta, hogy letörtem, és kiegészítette, hogy nagyon tud alkalmazkodni, és majd azt hallgatjuk közösen, amit én akarok… Ejha))

Kimentünk e médiaboltból, és leültünk egy padra.

Klasszikus párt kell elképzelni, a fiú átöleli a lányt, és beszélgetés, nevetgélés hallatszik.

2 órát keményítettem szottyadt popómat a párnátlan vaspadon, míg rávettem, hogy nekem haza kell mennem, és induljunk el. Kézenfogva cammogtunk.

Ekkor még nem éreztem a baljós árnyakat, csupán néhány bárányfelhő suhant át a rózsaszín égbolton)).

Jó volt érezni, hogy figyel rám, csüng az ajkamon, és én is érdeklődve hallgattam történeteit, az élete darabkáit, a múltját, a jelenét.

Egy halvány ajakpuszival váltunk el, de megbeszéltük, hogy másnap reggel 9 órakor elkísér a belvárosba, és a napot együtt töltjük. Persze, hozzátette, hogy nem kell BKV-jegyet használnom majd, hisz ő ott dolgozik, így nem lesz rá gondom.

Izgult az esti programja miatt, hogy hogyan fog koncentrálni, ha folyton én járok majd az eszébe.

Annyit kértem tőle, hogy borotválkozzon meg, mert ez a borosta nem igazán tetszett. Megígérte, hogy farmerbe, ingbe, és nagy táska nélkül jön. Én ilyet nem is említettem, de örültem, hogy egy szuper pasi lesz a gardedámom.

Természetesen telefon, és e-mailcsere is megtörtént, a háthavalamiközbejön effektus kivédése miatt.

 Reggel igyekeztem, hogy időben ott legyek, de ahogy lenni szokott, 2x visszamentem a lakba, így persze, hogy lekéstem a normál idejű buszt.

Lila-fekete felsőt, fekete szoknyát és lila harisnyát páváskodtam magamra, fekete magassarkúval, sállal és táskával kiegészítve.

Felhívtam, hogy kések. Azt mondta, hogy ő is még buszon van, ne aggódjak, meg fog várni.

Amikor odaértem a találkahelyre, rögtön kiszúrtam, virított, mint egy svábgyerek a romalagziba! Fehér hosszúujjú ing, mely könyékig feltűrve volt, és fekete szövetnadrág, fekete csőrös cipő ékesítette. Istenem, ez azért túlzás volt! Meg is jegyeztem, hogy esküvőre, vagy temetésre megyünk? Ő csak annyit mondott, ez volt felül. Kérdeztem a beígért farmerről, azt mondta nem találta… Ja!)))

Sétáltunk, mert nem akartam még metrózni, és ezt ő is helyeselte. Megláttam egy kínai áruházat, és mímelt indokkal beinvitáltam. A férfi részlegen találtam egy fekete, halványcsíkos inget, amit felpróbáltattam vele, és mindjárt rajta is maradt, miután fizettem a pénztárnál. Nem ellenkezett, sőt örvendezett…)))

Ekkor már azt hiszem nem a leendő partnert láttam benne, hanem egy segítségreszoruló kedves kis férfit.

Kértem, hogy most már lemehetnénk a metróhoz, mert hamarabb odaérnénk. De kiderült, hogy nem hozta el az igazolványát. Csak néztem, mert tudta, hogy utazunk…Na, mindegy!

Kibökte, hogy villamosozni, és buszozni fogunk, mert ott tudja, hogy melyiken nincs ellenőr! Hoppi! Csak lestem! Milyen BKV-s az ilyen nyúl?

 Hagytam magam naivnak látszódni. Sétáltunk tovább, míg a pár kilométerre lévő sárga közlekedési eszközhöz nem értünk. Kék busz volt a következő, ahol bemondták, hogy épp merre haladunk. Felfigyeltem, hogy a következő megálló az a hely, ahol ő járt ma reggel, amikor felhívtam. Kérdeztem, hogy Te ma voltál erre? A válasza annyi volt, hogy megnézett munka után két szerelvényt, hogy rendben mennek-e. Én meg falikép vagyok a kápolnába))!

Hogy lehetett a város másik végén, amikor azt mondta, hogy éjszakás volt, és 7 órakor már le tudott egy órácskát pihenni, aztán készülődött, hogy nekem tetsző külsőt alkosson magából?! De 9-kor meg a belváros közepén flangált?! Nem állt össze a kép!

Ekkor kinyögtem, hogy valami itt nem stimmel, és ha lehet, ne hazudjon többet. Ő csak „logikázik”, mondta. Én meg jól kiröhögtem, hogy inkább a füllentéseit rakja logikus sorrendbe, hogy ne bukjon ily gyorsan le.

 Megvárta, míg végzek az ügyes-bajos dolgommal, türelmesen ült velem a váróterembe, átölelt, és néhány arcpuszit hagytam, hogy elcuppantson oldalról. Leírta a házat, ahol lakik, és tél közeledtével, megkérdeztem, hogy mivel fűt? Gyorsan rávágta, radiátorral. Boncolgatni kezdtem ezt: és gázkazánnal, vegyes-tüzelésűvel, vagy távfűtéssel. Erre csendbe lett. Nem értettem, mire kinyögte, hogy sosem fűt télen, mert vastagok a falak, és ő nem fázik! Ez hüle!!)))

Forszíroztam, hogy a zimankósabb napokon nem hiszem, hogy nincs fűtés. Mire ezt akarta, hogy elhiggyem, hogy van egy hősugárzója. Nem hagytam magam, mondom, most már belekötök teljesen. Ha ily nagy házba laksz, akkor a konyhába, fürdőbe mitől lesz meleg? Gyors volt a reakció, 2 hősugárzőja van.. Hihi)))

Megint mondtam, hogy fejezze be a Münchausenkedést, mert nem vagyok lökött, hogy mindent elhiggyek! Erre csak vigyorgott, és azt felelte: Majd, ha együtt leszünk, mindenhol fűt, és mindig elkészíti a kedvenc sütimet. Letörtem: cukorbeteg vagyok. És az előtte eldicsekedett torta, melyet sütött a testvérének, mindjárt diabetikus jelzőt kapott, mert hogy a hugi is e betegségtől szenved, és a születésnapjára a cukrászművét ajándékozta. Na, egyre jobban cifrázta a mondandóját. Szövögette a közös jövőnket, amikor azt találtam mondani, hogy ne legyen ebben olyan biztos, mert ha hazugsággal kezdi az elején, akkor nem fogok bízni benne. De ő csak nevetett, hogy majd lakva jobban megismerjük egymást. Hát, persze! :D

Folyamatosan nézegette a telefonját, mert hívásokat várt a BKV-tól, hogy a szolgálata után is segítséget kérjenek tőle. Megemlítettem, hogy volt váltód, így valószínű őt hívják, ha baj van. De ő erősködött, hogy őt fogják kérdezni, mert neki jobb ötletei vannak…aha))).

Nem nagyon mertem többet kérdezni, mert nem éreztem szükségét már a beszédnek, így gondoltam frissítem a hangulatot, sunyiba benyúltam a táskámba, és megcsörgettem a mobilját, hadd érezze, hogy fontos…))), de a mobil nem zizegett, meg se nyikkant. „Átmenetileg nem kapcsolható” – hangzott a szöveg.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Féltem, hogy a saját készülékembe van a hiba, de a másik dugi-telefonommal se sikerült elérnem. Kétségeim támadtak az Igazmondó juhász felől, és ellenőriztettem a készenléti állapotát a készülékén. Látszólag minden rendben volt. de azt mondta, biztos nincs térerő, ezért elérhetetlen! :D Érdekes lehet ez a lefedettségi hálózat, hisz a belvárosba vagyunk, bár igaz, hogy tetővel fedett helyen)).

Alig vártam, hogy végezzünk. Mondogatni kezdtem, hogy én olyan álmos vagyok, ha itt végzünk, sietek haza alvadni. Ijedten nézett rám, hogy mi lesz a sétánkkal, és az együtt töltött nappal?

Ahogy kijutottunk az épületből, tudtam, hogy ő merre akar menni, így ellenkező irányba fordultam, és elköszöntem tőle egy puszival. De ilyen könnyen nem úsztam meg, mert le akart kísérni a metróhoz. Egye kukac, még 5 percet kibírok…

Változatlanul jól érezte magát, kezdett érdeklődni a holnapi programomról, de most az egyszer kerek perec megmondtam, hogy azt hiszem, egy ilyen egyszerű kis felhőre nem építünk várat, mert bizony hamar eltűnik az alap. Nagyon sajnáltam, láttam rajta, hogy letört, kedvét szegtem, de nem én hazudoztam, meg beszéltem össze-vissza…

Adott egy szájpuszit, elköszönt, és kérte, hogy holnap hívjam fel…Hát persze!)))… majd megvárta míg letűnök a mozgólépcső alján.

Tanulság: Az eddigi ismerkedéseim legnagyobb kamuzójával sikerült nem az internet segítségével egy randevút összehoznom. Nem csak itt vannak lókötők, hanem a valós környezetben is megtalálható ez a „faj”.

Most akkor kiben bízhatok?? :-(

Ja, és mikor leszek már szerelmetes??

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.