Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gerinces rétes

2021.07.10

Recept:
Autóba ülsz és leparkolsz az Aldi/Lidl/Spar... közelébe. De ha közel van a bót', a bulgárszatyorral gyalog is slattyoghatsz odáig.
Bevásárlókosár, szájmaszk, ruhaigazítás, és megkezdhető az áruvadászat. A fagyasztott résznél elódázás, melyik ízben szeretnéd az ebédet érezni, mivel kettő is kéreti magát. Almás-fahéjas, vagy túrós-meggyes? Túrós-meggyes avagy almás-fahéjas? Döntésképtelenség esetén, mindkettő a hideg jégszekrényből, a hűvös fémkosárba kerül. Ha nincs otthon tejföl, akkor bővítsük ki a bevásárlólistát, és gurítsuk a kosarunk a tejtermékek széles választékához, de ne csábuljunk el holmi túrórudi láttán, mert az igazi ízorgiát majd  csak a konyhai tevékenykedésünk után fogjuk élvezni. Caplassunk az áru értékének kiegyenlítésére létrehozott pénztárgép felé és a párásodni kezdett frigós dobozokat helyezzük a gumiszalagra. A vízplecsniket hagyjuk a futószalagon, a néni majd letörölgeti...A lényeg az áru, mely kifizetés után a szatyrod mélyén várakozik.
Az otthoni légkörben a rétesünk, a csomagolásban megenyhülve nyújtózik a karton határain belül, majd a mi segítségünkkel kiszabadul, mint Django, ahol a "D"-t nem ejtjük.
Jé, ez olyan, mintha bordái lennének. Legyen mától Gerinces-rétes a neved!
Előkészítjük a sütőt. Mondjuk, igazából két gombot forgatunk el az előlapon, egyet a bekapcsoláshoz, egyet a 180°C hőmérséklet beállításához.
Előkapjuk jól bevált lemeztepsink -de a zománcgyári se rossz ebben az esetben-, és a sütőpapírt kényelmesen elfektetjük benne. Persze jóéjszakát puszit nem adunk neki. Óvatosan ráhelyezzük a kartondobozban ficergő, fagyhalálból mentett rétesünket. A táska alján megbúvó, több százalék zsírtartalmú tejfölt a tetejére helyezgetjük. Csak úgy elsikamikázzuk rajta.
Miután szemfüles mód észrevesszük, hogy a sütő már kellő hőfokon izzik, betoljuk elégedett mosollyal a tepsinket.
Tűkön ülve várjuk ki azt a 25 percet, amíg az illata terjeng és betelíti a konyha amúgy is barátságos légterét. A sütő gombjait alapállásba helyezzük, kinyitjuk az ajtaját, és jogos vigyorral az arcunkon, kihúzzuk a kész süteményt a forró házi "kemencénkből".
Jaj, te! Vigyázz, csak edényfogóval érintsd meg, mert kulináris élvezet helyett, ülhetsz a sürgősségin égett praclikkal.
Szóval, miután kigyönyörködted magad, keresd meg a telód, csinálj egy megörökítő fotót, de ne szelfit -nem kell mindenki lássa, hogy csorog a nyálad, a kaján vigyorod alól.
A többit a fantáziádra bízom. (Rétesmorzsa, ragacsos ujjak, önelégült vigyor, szájnyalogatás, szomj, és kacagás)
Ezután, ha kedved van, énekelhetsz is:
"Rétest ettem, megégettem a számat.
Más öleli az én kedves babámat,
Más öleli, másnak ül az ölébe,
Sej-haj más kacsintgat a fekete szemébe"


  <div class=  

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.