Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kuponmánia

2014.01.28

 

Annyira divatos szó lett ez a kupon-dolog, hogy már teljesen beivódott a mindennapi beszélgetéseinkbe, pedig ez régebben egyáltalán nem volt általános.

 Annak idején kiválasztottunk egy nekünk szimpatikus fodrászt, utazási irodát, bármilyen boltot, és megvásároltuk a kínált portékát.

Ma mi a helyzet?

Az e-mailjeim közül kiválogatom a legolcsóbb, de mégis jó színvonalú terméket abból a kínálatból, amit a kuponokkal kereskedő cégek elém tárnak. Ez lehet könyv, cipő, fodrászda, kozmetika, edény és utazás is. Vagyis cérnától a repülőig, mindent összevásárolhatok „olcsóbban”!

Na, de nézzük a valós kínálatot!

1.       Fodrászda tavaly: Dauer+ szárítás = 3200 Ft

Egye kukac, kipróbálom! Előtte levő évben igen drága volt a Schwarzkopf szalon bodorítása, ezen ár 3x-osát hagytam ott, meg a kiszívott fogam!

Befizettem a kupont, kinyomtattam, és felhívtam a hajcsinosítónőt. Kedves hang, kedves szakemberrel párosult. Bár nem szalon körülmények uralkodtak, hanem egy lakótelep piciny helyiségeibe tornáztunk, mégis sikeresnek és jó döntésnek tartottam ezt az elhatározásom. Balázs Pali elbújhatott a bongyor fejével mögöttem!

2.     Körmösös: Zselés, épített körmök = 2500Ft

Nosza, ebbe is belevágtam! A baranyai manikűrvirtuózom, Zsuzsit elhagytam hűtlenül, így keresnem kellett egy állandót, itt a nagy fővárosban is. És azt hittem megtaláltatott!

Helyben kellett kifizetni, nem kellett előre utalni. Megbeszélt időpontban ott leledzem, erre kiderül, hogy nagyon pályakezdő a kislány, még csak két hónapja műveli e tevékenységet, de már kuponozik /vendéget csalogat/. Hát legyen! Nyújtogattam neki a mancsomat, sima francia körmöket szerettem volna, amit 3 és félóra múlva meg is kaptam. Csiga-biga és társai ebben a nőben egyesültek. Párszor elhúztam a kezem a „művész kezei” közül, mert sikítani tudtam volna, úgy nekiugrott a „rüszüldéjével”! Csoda, hogy vérem nem buggyant! Vonyítottam az UV-lámpa alatt, mert a friss sérülésen a zselé rettenetesen égetett. A szépségért szenvedni kell! Egy hét múlva az összes „épített” köröm a porba hullt, így nem e leányzó lesz a kedvenc körömmesterem.

3.     Utazás Pozsonyba: 1 napos buszos út: 4999Ft

A szervezés, az idegenvezetés, a busz, az időpontok, a megnézendő látnivalók… huhh pompás élményt nyújtottak!

4.    Utazás Bécsbe: 1 napos városnézés, sóbarlang látogatással, délutáni szabadprogrammal= 6000Ft

Az első közös programunk a párommal… Istenien éreztük magunkat, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!

5.     Műszempilla: 3D luxus műszempilla csak 2700Ft

Tyhű! Ezt is ki kell próbálni! A volt főnökasszonyomnak csak úgy rebegnek a pillái, mióta e műremeket hordja! Muszáj mindent legalább egyszer megtenni. Bejelentkeztem.

- Kuponos vagy? – kérdezték.

- Igen, - és kezdtem a vörös démonra hivatkozni, de ez nem érdekelte őket.

A tanuló kedves volt, bár lassú, és beszélgetős, míg a morcosabb profi hölgy jött, és átvette a ragacsozást. Akkor éreztem, hogy rutinos, gyors, de sokszor okozott fájdalmat. Hol a tenyere éle nyomódott a szemembe, hol megcsípte a szemhéjam….heába, én már csak ilyen hisztis valék!

2napig bírtam a hosszú szőröket, de a szemüvegembe beleakadtak, a párnám összekócolta őket, és rendesen meg se moshattam a szemem… Így levágtam a hosszát, és azóta is csak zavar! Kemény, nem lehet rendesen sminkelni tőle, befordul a szemembe, és szúr… Szóval várom, hogy lepotyogjanak, mosom is őket rendületlenül!

6. Fodrászda: Hajvágás+szárítás+extra fejbőrmasszázs+ajándék hajbalzsam= 1990Ft

Csodálkoztam, hogy mindez a belvárosban, ennyiért! Időpontot azonnal kaptam, oda is somfordáltam. Feltűnően modern szalon fogadott, az előterébe néhány asztallal kávézó, és beljebb a kis műhelyük. Csupa szín, csupa újítás, kényelem és csillogás.

- A 10 órás vagy?

- Igen- mondtam félve.

- Várni kell egy kicsit! – De nem ültem le kávézgatni, hisz ez a mondat felhívás volt keringőre. De ellenálltam, mivel eszem ágában se volt rászokni a kávéra így hirtelen, mézes tejet meg nem kérhettem.

A hajmosoda egy masszázsfotelszerűség volt.. Alig mertem belecsüccsenni. Kértem a mosónőt, hogy ne macerálja túl a fejbőröm, nem kívánom igénybe venni a masszázst, mert nem szeretem, sőt!

Aztán várnom kellett megint. Kivártam az ifjú fodrászhölgyet, és beülve a székbe már azt éreztem, hogy gyorsan legyek túl rajta, szárítsa meg tüstént, és szaladjak innen jó messzire!

 Megkérdezte, hogy valami pajzsmirigy problémám van-e, mert ritka szép hajam van. Na, brávó! Világ életemben ilyen szép „sűrű” hajam volt, anyai örökségeim egyike!

10óra 30-kor kezdte el a farigcsálást, és 11.15-kor fejezte be. 10 centitől szabadított meg, de a végén már úgy éreztem magam, mint La Fontaine sajtja, mindig volt több-kevesebb egyik oldalon, így nyírbálta ész nélkül. . Mondtam is neki, hogy ebből a sok lehullott szőrből már egy kismacskát ki lehetne rakni!

Próbálkoztunk beszélgetni, de valahogy nem éreztük a közös hullámhosszt, és csak egy-egy összefüggéstelen kérdés-választ sikerült kommunikálnunk.

Aztán vettem a bátorságot, és megkérdeztem, hogy miért csinálják ezt a kuponozást?

-        Csalogatni kell a vendégeket, hogy megismerjék a szalont és minket is!

Hát persze! Ezzel a hideg magatartással, a béna lassúságával pont őket fogom választani legközelebb is! Hát nem!

Nagyjából kész volt a szárítás, borzasztóan néztem ki! Szállt jobbra-balra a hajam, mint egy vizimanónak, olyan Pierre Richard-osan. Alig vártam, hogy kicammogjak, és beletúrjak kedvemre, lapítani a kósza szálakat. Végül az eső rakta rendbe! Volt nálam ernyő, de jobbnak láttam nem-védeni ezt a borzadványt!

 

Összegezve. a kuponvilág otthon jó mókának tűnik, de beváltani olyan helyen, ahol éreztetik, hogy olcsóbban szeretném azt a szolgáltatást, amit ők másnak nagyobb haszonnal végeznek, az már kevésbé jó élmény! Vagy csak én vagyok ilyen nyuszka?