Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tehénkének lenni, vagy nem lenni

2015.08.24

 

 Tehénke vagyok.

 Felpróbáltam a három héttel korábban hordott finom kis ruhát, de behurkásodott deréktájon. Hoppi, ezt se kell mostanában kimosni. Vagy lehet, hogy épp az volt a baj? Biztos összement az anyjaszemit’ a tekergőgépbe. Jól van, ez elkönyvelve! Jöhet a következő darab. Újabb hoppi, hát nem ér be! Né’d má’, ez nem járt a mosókonyhába, mégse megy rá a kerek formámra… vagy kerekebbre. Az a dög mérleg meg még segít is, hogy felfogjam, hogy kemény 10kilóval lettem 3 hét alatt gazdagabb. Bár inkább puhák ezek a pluszok…

 Hisz tehénke lettem. Na, nem az a tejelő fajta – bár időnként annak érezhettem magam, olyan fejőstehénnek, de az más tészta.

 A méretem a lényegem!

A minap, az egyik beteg azt mondta rám, hogy „Blöde Kuh!” Tehát mégis tehénke lennék, sőt hülye is. Na, brávó! Szép kis bárca! Pedig csak tisztába raktam a popóját. Mondjuk, jobban jártam, mint a kollégák, mert rajtuk ott a kék folt, a köröm-, fognyom, hisz a mami szeret verni, karmolni és a harapást se veti meg. De ez csak akkor látszik, ha a műfogsor a szájban harapódzik. )

Belekukkantottam a sminktükörbe, és bánatosan nézve sincs olyan barátságos bociszemem, mint azoknak a jámbor barmoknak.

Klasszikus foltos se vagyok túlzottan. Max. a nap dekorált ki, mikor kilógott a karom, na meg a mellkasom barnább pindurt, hisz a dekoltázs villantáskor a nap is bekukucskált, s megfogdosott.))

 Füvet se enni, se szívni nem tervezek, a jövőmben sem. Bár mostanában elég sok salátát legelészek.

 A belsőm majdnem hasonló, de azért a lenyelt étel nem válogathat, mely gyomorban óhajt emésztődni, hisz nincs négy rétegből. S ha a kéretőzés különbözik a kérődzéstől, akkor ebben se egyezünk.

 Négy lábam sincsen. Igaz, méretre kijön e kettőből akár a duplája, és ahogy számolgatom, páratlan ujjú is vagyok. A francba, hát tényleg tehénke vagyok?

 Annyi szőröm sincs, mint ennek a jószágnak. És farokban sem végződöm….legtöbbször!))

 Mondjuk, mostanában elég hajlottan cammogok, így a magasságunk egybevág,…. Ajjaj, sok a hasonlóság!

 Na, tejet, azt végképp nem adok! Bár a közértbe, a Kedvesem kérésére, a dobozos fajtáért szívesen leugrok.

 Ja, és a vízzel is gond van! Mivel se íze, se bűze, meg nem innám semmi pénzért,…bár ha busás az összeg, lehet, kortyolgatnék.))

Olvastam a múltkor egy viccet, hogy két „okos’ ember meglátott egy tehenet, ki a patakból hörpintette a vizet, s nekik rögtön eszükbe jutott egy nagy üzlet.

„Két barát meglát egy tehenet inni a pataknál. Gondolják, ez ám a nagy lehetőség! Elől iszik, hátul tejet ad. Elmennek a vásárba, de tehenet nem találnak, így egy szép bikát vesznek. Elviszik a közeli tóhoz megitatni. Az egyik megfogja a szarvát és belenyomja az állat fejét a vízbe. A másik pedig hátul a farkát pumpálja. A bika iszik, majd pottyant egy lepényt. A hátsó ember odaszól a társának:
- Komám, ne nyomd már le annyira a fejét, mert már az iszapot szívja!”))

Hoppi, ezt az iszapos részt se vállalom! És szanaszét se ürítek, mint ez a legelésző barom…

Se az igával, se az ekével, és egyéb nagy mezőgazdasági eszközzel nem tudnék mit kezdeni. Mondjuk a szarvasmarha se viszi túlzásba a dolgot, hisz ma már gépek végzik ezen munkát. Heába no, civilizálódtak a jószágok is,… bár mobilon még nem hívtak.))

 Valamivel több a szókészletem, mint a Bú meg a Mú. Engem csak pár országba értenek meg, míg ők az egész világgal „cseverésznek”.

Nyah, akkor vessünk egy pillantást az eddig leírtakra, merre billen a mérleg a címben feltett kérdésre.

100%-ban megállapítom, hogy NEM vagyok tehénke! Max.birka!))